PROJECTEN

 

2018

 

 

Een kleine droom

januari 2018 t/m december 2018

In Rotterdam zuid zal het komende jaar hard gewerkt worden aan een geweldige theatervoorstelling door jongeren uit de wijk. Zij zullen workshops, theaterlessen en masterclasses volgen om daarna een voorstelling neer te zetten voor de bewoners van de wijk.
De premiere zal op 29 november plaats vinden in het theater Zuidplein.

In opdracht van: Gemeente Rotterdam; LCP; Jongeren Bijdrage Regeling; Deltapoort; Opzoomer en Volkskracht

 

Fieldlabdag – Hof van Sloten

22 maart 2018

Het concept Fieldlabs, Zorg in de wijk in de 21e eeuw is een nieuwe leervorm. Het gaat om een innovatieve setting van opleiden in de wijk, altijd ‘bij de tijd’ en ‘bij de cliënt’ en is gericht op ontmoeting.
Studenten, docenten, opleiders en andere geïnteresseerden worden geïnspireerd, gevoed en geprikkeld met een verrassend interactief programma verzorgd door onder andere Stichting Confro.

Wil je meer weten over Fieldlabs? Bekijk de video hier.

In opdracht van: SIGRA

Vreedzame wijk

Zomer 2018

In Zuilen, Utrecht geeft Confro een workshop met behulp van Confrontatietheater om de Vreedzame Wijk methode over te dragen aan vrijwilligers en hulpverleners in de wijk.

In opdracht van Project de Vreedzame Wijk.

 

 

2017

 

 

 

Confrontatietheater IJsselcollege

september 2017 t/m december 2017

Op het IJsselcollege hebben we de projecten confrontatietheater en intersectionaliteit kunnen uitvoeren voor verschillende groepen. Verder hebben we een confrontatietraining gegeven aan ouders en docenten. Hiervoor was zo’n grote opkomst dat we nog een training gaan geven.

In opdracht van: Gemeente Capelle aan den IJssel en Lieke de Haan

Confrontatietheater Antes

Doorlopend

Confro wordt geregeld ingehuurd door Antes om workshops te bieden met confrontatietheater aan de hulpverleners.

 

Regiodag aanpak seksueel geweld, Gemeente Rotterdam

23 november 2017

Met behulp van een trainingsacteur en in samenwerking met Sil Hol hebben hulpverleners de mogelijkheid gehad om vragen te stellen aan een slachtoffer van seksueel misbruik. Hierbij werd met name de focus gelegd op de belevenis van de hulpverlener en hoe dat invloed heeft op de voortgang van het gesprek en de hulpverlening.

R-ACT Congres

16 november 2017

Op het R-ACT Congres heeft Confro in samenwerking met Sil Hol van Stichting Back on Track twee workshops gegeven over hoe om te gaan met Hoge EE door middel van trainingsacteurs hebben de deelnemers mogen oefenen met vragen stellen en situaties inschatten.

Un/divided 2017

30 september 2017

Op het un/divided conference georganiseerd door Universiteit Leiden hebben we twee workshops intersectionaliteit gegeven. Klik hier voor het filmpje van deze inspirerende dag.