PROJECTEN

2019

 

Afbeeldingsresultaat voor logo gemeente rotterdam

Gemeente Rotterdam – VrijHeden

Doorlopend project

Huwelijksdwang en achterlating zijn schadelijke traditionele praktijken, zoals vormen van huiselijk geweld, verminking en onderdrukking. Ze komen voort uit orthodoxe of conservatieve tradities en strikte opvattingen over seksualiteit en man/vrouwrollen. Om het gesprek aan te gaan met jongeren over deze belangrijke onderwerpen biedt de gemeente Rotterdam diverse activiteiten aan die op school georganiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld een theatervoorstelling en achteraf een interactief gesprek met de klas(sen).

Deze activiteiten kunnen door alle Rotterdamse scholen (vmbo, havo/vwo, mbo en hbo) worden ingepland voor het schooljaar 2019-2020.

Kijk voor meer informatie op VrijHeden

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Ik ben wij

Doorlopend project

Stichting Ik ben wij staat voor de Wij-Samenleving en wil mensen met elkaar verbinden.
Door inzet van drie creatieve disciplines (dans, verhalende kunst en confrontatietheater) werken we aan vergroten van vertrouwen en het leggen van verbindingen. Door aandacht voor het individu (‘IK’) leggen we verbinding en creëren we een ‘WIJ’. 

Kijk voor meer informatie op IKBENWIJ

2018

 

 

Een kleine droom

januari 2018 t/m december 2018

In Rotterdam zuid zal het komende jaar hard gewerkt worden aan een geweldige theatervoorstelling door jongeren uit de wijk. Zij zullen workshops, theaterlessen en masterclasses volgen om daarna een voorstelling neer te zetten voor de bewoners van de wijk.
De premiere zal op 29 november plaats vinden in het theater Zuidplein.

In opdracht van: Gemeente Rotterdam; LCP; Jongeren Bijdrage Regeling; Deltapoort; Opzoomer en Volkskracht

 

Fieldlabdag – Hof van Sloten

22 maart 2018

Het concept Fieldlabs, Zorg in de wijk in de 21e eeuw is een nieuwe leervorm. Het gaat om een innovatieve setting van opleiden in de wijk, altijd ‘bij de tijd’ en ‘bij de cliënt’ en is gericht op ontmoeting.
Studenten, docenten, opleiders en andere geïnteresseerden worden geïnspireerd, gevoed en geprikkeld met een verrassend interactief programma verzorgd door onder andere Stichting Confro.

In opdracht van: SIGRA

Vreedzame wijk

Zomer 2018

In Zuilen, Utrecht geeft Confro een workshop met behulp van Confrontatietheater om de Vreedzame Wijk methode over te dragen aan vrijwilligers en hulpverleners in de wijk.

In opdracht van Project de Vreedzame Wijk.

 

2017

 

Confrontatietheater IJsselcollege

september 2017 t/m december 2017

Op het IJsselcollege hebben we de projecten confrontatietheater en intersectionaliteit kunnen uitvoeren voor verschillende groepen. Verder hebben we een confrontatietraining gegeven aan ouders en docenten. Hiervoor was zo’n grote opkomst dat we nog een training gaan geven.

In opdracht van: Gemeente Capelle aan den IJssel en Lieke de Haan

Confrontatietheater Antes

Doorlopend

Confro wordt geregeld ingehuurd door Antes om workshops te bieden met confrontatietheater aan de hulpverleners.

 

Regiodag aanpak seksueel geweld, Gemeente Rotterdam

23 november 2017

Met behulp van een trainingsacteur en in samenwerking met Sil Hol hebben hulpverleners de mogelijkheid gehad om vragen te stellen aan een slachtoffer van seksueel misbruik. Hierbij werd met name de focus gelegd op de belevenis van de hulpverlener en hoe dat invloed heeft op de voortgang van het gesprek en de hulpverlening.

R-ACT Congres

16 november 2017

Op het R-ACT Congres heeft Confro in samenwerking met Sil Hol van Stichting Back on Track twee workshops gegeven over hoe om te gaan met Hoge EE door middel van trainingsacteurs hebben de deelnemers mogen oefenen met vragen stellen en situaties inschatten.

Un/divided 2017

30 september 2017

Op het un/divided conference georganiseerd door Universiteit Leiden hebben we twee workshops intersectionaliteit gegeven.