Nee is Ja

Deze interactieve theatervoorstelling vertelt de waargebeurde verhalen van mensen die te maken hebben (gehad) met seksuele (straat)intimidatie, exposing en sexting, seksueel geweld, seksualiteitsbeleving en misbruik.

De voorstelling bestaat uit verschillende onderdelen. In het eerste verhaal wordt verteld over de ervaring van een jonge vrouw die na afloop van een relatie wordt gestalkt/ bedreigd met naaktfoto’s die haar vriend destijds heeft gedeeld. Daarna zal iemand zijn/ haar persoonlijke verhaal over seksueel misbruik in zijn jeugd en zijn verwerking hiervan delen.

Vervolgens zal onder begeleiding van twee dialoogbegeleiders het gesprek met de klas worden aangegaan.

In dit (digitale) tijdperk krijgt de (on)gelijkheid tussen man en vrouw allerlei uitingen die nieuw zijn en intercultureel van toepassing zijn op de jeugd. Deze les zal de leerlingen uitdagen om hierover na te denken en hun eigen ervaringen te delen.

Deze theatervoorstelling met aansluitende dialoog duurt één lesuur en vindt plaats in het klaslokaal van de leerlingen. De aanwezigheid/ deelname van een mentor of een docent is wenselijk.

Wilt u deze voorstelling uitgevoerd hebben op uw school of heeft u vragen? Neem dan contact op met Stichting Confro via de onderstaande gegevens.

Vanuit de Gemeente Rotterdam wordt een bepaald aantal reeksen per jaar gratis aangeboden. Wellicht komt jullie school daarvoor in aanmerking.

Thema's

Seksueel- geweld en Grensoverschrijdend gedrag | Relaties | Misbruik | Victim Blaming

Doelgroep

VO

Duur les(sen)

1 uur

Locatie

Klaslokaal

Opleiding

alle

Duur les

90 min

Locatie

Klaslokaal

Contact: