ONLINE LESPAKKET

In een steeds digitalere leeromgeving hebben we als Confro ons aanbod uitgebreid om naast fysieke- ook digitale lessen aan te bieden. In een tijd waarin jongeren steeds meer kampen met mentale lasten, eenzaamheid, sexting, exposing, kindermishandeling & vele andere taboes doet Confro er alles aan om de leerlingen centraal te laten staan en ruimte te bieden om hierover in gesprek te gaan.

Door middel van onze digitale aanbod creëren we een setting waarin leerlingen geen stof hoeven op te nemen, maar juist een moment krijgen om zelf te delen. We kijken naar de effecten van de onderwerpen die we bespreekbaar maken en het effect van de maatregelen op de jongeren. Een digitale ruimte waarin er ruimte is om kwetsbaar te zijn en ondanks de virtuele afstand er toch een mogelijkheid is om samen te praten over deze onderwerpen.

Schermopname (533)

Seksueel en Huiselijk geweld / Grenzen

MBO – HBO – UNIVERSITEIT

Aan het begin van de online training krijgen de leerlingen een filmpje te zien waarbij een waargebeurd verhaal wordt uitgespeeld. De thema’s die naar boven komen in deze film zijn gelijk de fundering voor het interactieve dialoog dat volgt. Ook maken we gebruik van ervaringsdeskundigen die hun eigen verhaal vertellen en het dialoog met de klas zullen leiden. De onderwerpen die we zullen bespreken zijn seksuele (straat)intimidatie, exposing, sexting, seksueel geweld, seksualiteitsbeleving en misbruik.

Deze online training duurt één à twee lesuren en vindt plaats in de digitale leeromgeving van uw school. De aanwezigheid/deelname van een mentor of een docent is wenselijk. Deze training is gratis voor Rotterdamse scholen en wordt aangeboden door het lessenpakket Vrijheden.

middelbare scholen

Sexting, exposing & Social media

MIDDELBARE SCHOOL

Deze online les vertelt de waargebeurde verhalen van mensen die te maken hebben (gehad) met exposing, groepsdruk en sexting. Ook wordt ingegaan op de effecten voor het slachtoffer, de omgeving, de pleger en de route naar hulp. De les bestaat uit twee onderdelen. Bij het eerste onderdeel laten we een video zien van ons gedigitaliseerde theaterstuk, waarbij een meisje en een jongen elkaar leuk vinden. Door middel van groepsdruk, onzekerheid, beïnvloedbaarheid en social media worden er pikante foto’s gestuurd. Waarbij direct het effect van exposing zichtbaar wordt gemaakt. Daarna zal onder begeleiding van twee dialoogbegeleiders het gesprek met de klas worden aangegaan.

Deze online les duurt één à twee lesuren en vindt plaats in de digitale leeromgeving van uw school. De aanwezigheid/deelname van een mentor of een docent is wenselijk. Deze training is gratis voor Rotterdamse scholen en wordt aangeboden door het lessenpakket Vrijheden.

Dit zeggen anderen over ons

Het is ontzettend waardevol dat we tijdens de lockdown periode toch de praktijk in huis kunnen halen en de leerlingen met professionals in dialoog kunnen gaan.

Fatiha Ait Rian - docent Albeda - Maatschappelijke zorg

Wat heb ik gister genoten van jullie training, het was echt supertof. Onwijs knap hoe jullie in zo een setting, met een grote groep, die elkaar door niet zo goed kennen, omdat er amper fysieke lessen zijn, zo een veilige sfeer konden creëren, heel tof. Ik vond het heel erg leerzaam dus veel dank! Heel erg bedankt voor gister en ik hoop jullie nog eens te zien.

Ympkje - docent Hogeschool Inholland Rotterdam

ONZE ONLINE PROJECTEN

HEEFT U INTERESSE IN ONS ONLINE AANBOD?

Laat ons weten waarover u meer wilt weten en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.