Theaterstuk + Dans & Spoken Word

In 2018 is Stichting Confro gevraagd door het Veenoord College om een theaterstuk op maat te maken over de verschillen & overeenkomsten binnen religie, voor alle leerlingen van de school. Om vervolgens workshops te geven aan de leerlingen en af te sluiten met een dansvoorstelling en een Spoken Word over alles wat deze week teweeg heeft gebracht.

Stichting Confro heeft een theaterstuk gemaakt waarin 4 jongeren elkaar introduceren aan de vier wereldreligies: Islam, Christendom, Jodendom en het Hindoeïsme. Door middel van spoken word, dans & verhalen laten ze de mooie en minder mooie kanten aan elkaar zien. Door in gesprek met elkaar te gaan, komen ze erachter dat het eigenlijk best vreemd is dat we ons zo focussen op de verschillen, aangezien de religies ontzettend veel op elkaar lijken.

Vervolgens duikt Confro de klassen in om in dialoog te gaan met de leerlingen over wat ze hebben gezien en hoe ze er over denken. In alle klassen vertelden de leerlingen verbaasd te zijn over hoeveel alles op elkaar lijkt en dat het oké is om een ander geloof of geen geloof te hebben.