Stichting Confro heeft een eigen succesvolle formule ontwikkeld, een mix van creatieve- en psychofysieke werkvormen – waarbij verschillende theatermethodieken, weerbaarheidstechnieken, dialoog methodieken en het bespreekbaar maken van actuele maatschappelijke thema’s worden ingezet op voor alle lagen van de samenleving. In deze methodes staan openheid, verbinding, empathie en respect centraal. Deelnemers worden door onze professionals en ervaringsdeskundigen begeleid in het proces om schaamte en vooroordelen te transformeren naar kracht en inzicht. Door onze diversiteit in kennis, methodes en expertise is geen onderwerp of (doel)groep te breed.

Geen (doel)groep is hetzelfde, dus geen workshop is hetzelfde. Stichting Confro zal per aanvraag samen analyseren welke vorm het beste past bij uw vraag. Hieronder vindt u een overzicht van ons aanbod, inclusief een toelichting. 

Voor meer informatie en de verschillende mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen via:

Ons aanbod

Klik op het lijstje om meer te lezen over ons aanbod. 

Wanneer Confro een teambuilding verzorgd of hier onderdeel van is, streven we naar een plezierige en toegankelijke ervaring, gericht op het versterken van het teamgevoel. Wij implementeren diverse methoden om de dialoog te bevorderen en de groepscohesie te versterken, waarbij we bewust balanceren tussen diepgang en luchtigheid. Zelfs als uw team al optimaal functioneert, kan teambuilding dienen als een ideale gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en het team te belonen met een plezierige dag.

Onze benadering omvat het verkennen van oorzaken, gevolgen en consequenties, waardoor toekomstige situaties herkenbaar worden voor deelnemers. De aangereikte tools stellen hen in staat zowel preventief als oplossingsgericht te handelen bij relevante teamonderwerpen.

Elke teambuilding wordt op maat gemaakt, waarbij we de beste vorm voor uw specifieke behoeften analyseren. Geen persoon is hetzelfde, dus geen team is hetzelfde. De opbouw en inhoud van de dag kunnen onder andere bestaan uit de volgende elementen:

Over de Streep: Een confronterende methode die respect, acceptatie, kwetsbaarheid en reflectie stimuleert. Vooroordelen worden ontmanteld, en de deelnemers ontdekken dat ze meer overeenkomsten hebben dan verschillen, waardoor het team dichter bij elkaar komt.

De Ideale School / Organisatie: Samen met uw team bouwt u de ideale school/organisatie, waarbij fundamentele vragen over de identiteit van de school/organisatie en de waarden van individuele teamleden aan bod komen. Dit creëert een gedeelde visie en versterkt de onderlinge verbondenheid. Bouwen en reflecteren aan de fundering zet de normen, waarden en doelstelling ook weer sterk neer.

Deskundigheidsbevordering: Soms spelen er specifieke thema’s en is er behoefte aan meer kennis, vaardigheden en dialoog met betrekking tot deze thema’s. Denk aan Social media, grensoverschrijdend gedrag, cultuur of veiligheid. Dit kan spelen in het team zelf of binnen de doelgroep waarmee wordt gewerkt.

Systemische Opstelling: Alles staat in verbinding en ieder heeft zijn eigen context. Wil je elkaar beter leren begrijpen in de samenwerking? Werk hier dan aan middels een systemische opstelling. We maken met elkaar een organisatie-opstelling, waarbij de teamleden veel kunnen leren over de plek waar ze staan en wat veranderingen kunnen opleveren. 

Weerbaarheid en Samenwerken: Actieve samenwerking bevordert begrip en nabijheid. Door individuen sterker te maken, versterken we de gehele groep.

(Regie)Theater: Confro maakt gebruik van verschillende theatervormen om op een veilige manier in gesprek te gaan. Theater fungeert als een spiegel en kan dienen als ijsbreker of methode om casuïstiek uit te werken.

Spoken Word: Persoonlijke verhalen worden op unieke wijze tot leven gebracht door middel van ‘Spoken Word’, een combinatie van dichten en storytelling in een eigentijds jasje. Dit vormt een blijvende herinnering aan de teambuilding.

De kracht van Confro is het inzetten van verschillende creatieve- en psychofysiekewerkvormen om in gesprek te gaan en als groep dichter bij elkaar te komen. Hierin gebruiken we een combinatie van de diepte opzoeken en luchtigheid. Deelnemers de mogelijkheid te geven om op een actieve manier de stof eigen te maken en onderling te bespreken zorg voor een interactieve en creatieve input aan een workshop. Door onze diversiteit in kennis, methodes en expertise is geen onderwerp of (doel)groep te breed.

Geen (doel)groep is hetzelfde, dus geen workshop is hetzelfde. Stichting Confro zal per aanvraag samen analyseren welke vorm het beste past bij uw vraag. De opbouw en inhoud van deze dag(deel) kan bijvoorbeeld bestaan uit de volgende elementen: 

  • Regietheater
  • Trainingsacteren
  • Ervaringstheater
  • Dialoog technieken training
  • Interactief theaterstuk
  • Over de Streep
  • Spoken Word

Het verzorgen van een workshop of een theaterstuk op maat, om bij te dragen aan een symposium of een congres. Deelnemers de mogelijkheid te geven om op een actieve manier de stof eigen te maken en onderling te bespreken zorg voor een interactieve en creatieve input aan de dag. Wij leveren sprekers, ervaringsdeskundigen, acteurs en/ of interactieve workshops om bij te dragen aan de deskundigheid van deze dag.

Organiseert u een bijeenkomst waar u een dagvoorzitter nodig heeft? Confro biedt een divers aanbod van professionele dagvoorzitters. Ze zijn allemaal goed op hun eigen manier: van podiumbeest tot journalist en van structuur tot improvisatie vermogend. Ze maken de bijeenkomst creatiever, deskundiger en ook zeker leuker.

De ‘Reis door de Meldcode’ is een trainingsprogramma ontwikkeld voor medewerkers van sociale-, zorg- en maatschappelijk organisaties binnen de zorg, kinderopvang en onderwijs. Dit interactieve programma biedt (beginnend) medewerkers een diepgaande kennismaking of verdieping met de meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.  Door middel van regietheater, het verkennen van real-life casuïstiek en de inbreng van ervaren professionals uit het werkveld, worden deelnemers zich meer bewust van hun rol en bekwaamheid bij het toepassen van de meldcode Deze interactieve training duurt 120 – 180 minuten, inclusief pauze van 15 minuten.

Professionals die in hun werk te maken krijgen met complexe maatschappelijke thema’s, zoals grensoverschrijdend gedrag, staan vaak voor uitdagingen in de communicatie met zowel betrokkenen als collega’s. Onze trainingen bieden de juiste tools om deze gesprekken effectief en professioneel te voeren. Deelnemers leren hoe zij lastige situaties kunnen herkennen, hoe zij effectief kunnen reageren en hoe ze ruimte kunnen creëren voor een open en respectvolle dialoog.

Wij bieden maatwerk trainingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw organisatie. Of het nu gaat om het verbeteren van gespreksvaardigheden, het herkennen van signalen of het ontwikkelen van een preventieve aanpak, onze trainingen worden samengesteld op basis van de wensen en uitdagingen binnen het werkveld.

Tijdens deze training leren professionals effectieve gesprekstechnieken die ingezet kunnen worden in complexe situaties. De training richt zich zowel op preventie als op de afhandeling van incidenten en biedt concrete handvatten voor professionals die in direct contact staan met betrokkenen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Het verschil tussen objectief en gekleurd luisteren
  • De juiste volgorde van handelen
  • Het stellen van open en verdiepende vragen
  • Het creëren van een veilige gespreksomgeving

Onze ouderbijeenkomsten bieden een platform om samen met ouders in gesprek te gaan over de thema’s die voor hun en de kinderen het belangrijkst zijn. We werken met een aanpak die is gebaseerd op respect, verbinding en inclusie, zodat iedereen zich gehoord voelt. De thema’s van de ouderbijeenkomsten worden in overleg met de school afgestemd, zodat ze nauw aansluiten bij de behoeften, zorgen en vragen die ouders hebben. We kunnen samen verschillende onderwerpen behandelen, zoals:

  • Hoe om te gaan met de (digitale) wereld en sociale media
  • Ondersteuning in de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind
  • Diversiteit, inclusie en het omgaan met verschillen in de klas en school
  • Het versterken van weerbaarheid bij het kind

 

De ouderbijeenkomst wordt begeleid door een professionele Confro-trainer die werkt met interactieve en laagdrempelige methodieken, waarbij de nadruk ligt op dialoog en het delen van ervaringen. We gebruiken technieken zoals dialoog methodieken,  theater, creatieve werkvormen en het inbrengen van casussen, zodat ouders niet alleen informatie ontvangen, maar ook actief betrokken zijn bij het gesprek en zich ondersteund voelen in hun rol als opvoeder.

Onze aanpak

Onze methoden bieden een educatieve vorm die visueel prikkelend, interactief, lichamelijk en emotioneel betrokken is. We zijn ervan overtuigd dat het visualiseren van lastige, vaak door taboe of polarisatie zeer beladen thema’s, deelnemers op een meer empathische manier prikkelt waardoor het voor hen makkelijker is meer open te staan, gedachten uit te wisselen en verbinding met elkaar te maken. Dit leidt tot het kunnen voeren van een veilig en open dialoog. Ons aanbod kan variëren en op maat gemaakt worden naar behoefte van de (doel)groep.