Search
Close this search box.

Dialoog Diner stop geweld tegen vrouwen

Tijdens het Dialoog diner werd er vanuit verschillende invalshoeken besproken hoe we ervoor kunnen zorgen dat geweld tegen vrouwen stopt. Stichting Confro heeft in samenwerking met Albeda dans, een moderne dans gecreëerd om de complexiteit van de problematiek te laten zien.

De datum van 25 november is niet voor niets gekozen: het is de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De werkgroep wil op deze dag met elkaar en betrokken belangstellenden het probleem extra op de kaart zetten. Maar vooral ook verder verkennen wat we kunnen én moeten doen. Want, elke vrouw die met geweld te maken krijgt, is er een teveel. Hierover moeten we blijvend het maatschappelijk debat aan. Met Rotterdammers en organisaties. Geweld tegen vrouwen moet gewoon stoppen.

We geloven dat het doorbreken van de generationele cirkels ertoe zal leiden dat de frequentie in slachtoffers & daders drastisch zal afnemen. De voorstelling gaat over ‘de rugzak’ die generaties op generaties aan elkaar doorgeven, tot het punt dat iemand die rugzak af doet en deze cirkels doorbreken.