Search
Close this search box.

Cybercrime

In deze interactieve theatervoorstelling worden de studenten op een creatieve, humoristische, eerlijke en vooral confronterende laten zien hoe dader- en slachtofferschap ontstaat en wat hier de gevolgen van kunnen zijn. Ook maken we de studenten weerbaar door cruciale informatie en tools te overhandigen.

In de eerste deel van de les worden er waargebeurde verhalen van daders en slachtoffers verteld door middel van theaterspel en storytelling. Hierbij spelen we in op emotie, bewustwording en nemen we de leerlingen mee in het verhaal naar de consequenties van bepaalde keuzes. 

In het tweede deel van de les gaan we door middel van het dialoog dieper in op de materie. We zorgen er zo op een preventieve manier voor dat jongeren in eerste instantie veel minder kans hebben om slachtoffer te zullen worden om ze vervolgens te behoeden voor het daderschap.

Door deze lesaanpak zullen problemen als peer-pressure, manipulatie, werving tot geldezels, financiële uitbuiting en meeloopgedrag worden behandeld en daarmee worden verminderd of voorkomen. Zowel in de klas als in de thuissituatie of omgeving van de leerlingen en studenten. 

Deze theatervoorstelling met aansluitend een dialoog duurt 90 minuten en vindt plaats in het klaslokaal van de studenten. De aanwezigheid/deelname van een mentor of een docent is verplicht.

Wilt u deze voorstelling uitgevoerd hebben op uw school of heeft u vragen? Neem dan contact op met Stichting Confro via de onderstaande gegevens.

Vanuit de Gemeente Rotterdam wordt een bepaald aantal reeksen per jaar gratis aangeboden. Wellicht komt jullie school daarvoor in aanmerking.

Thema's

Cyber Resillience | Weerbaarheid | Educatie en Preventie | Interactie

Doelgroep

MBO

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Doelgroep

MBO

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Contact: