Search
Close this search box.

Ik vraag erom

Deze interactieve theatervoorstelling vertelt waargebeurde verhalen van mensen die te maken hebben (gehad) seksueel straatintimidatie en seksueel geweld. De thema’s zelfbeeld, grenzen, zelfbeschikking, genderverschillen en eigendom van je eigen lichaam komen ter sprake. Daarnaast wordt ingegaan op de effecten voor het slachtoffer, de omgeving, de pleger en de route naar hulp.

De acteurs spelen een situatie uit waarin sprake is van seksuele straatintimidatie. Centraal staan de herkenbaarheid van de setting en de gelaagdheid van de situatie, waarmee de complexiteit van de werkelijkheid wordt nagebootst. Het doel is middels dit interactieve stuk de jongeren te confronteren met de harde realiteit, de soms pijnlijke gevolgen van seksuele straatintimidatie en het belang hierover te spreken als dit gebeurt.

Na het theaterstuk nemen de acteurs en dialoogbegeleiders plaats in de kring. Vaak wordt het gesprek geïnitieerd met een vraag als 

Voor wie was dit herkenbaar?” of “Wat zou jij doen in de positie van…?”.

Op deze manier worden de studenten uitgedaagd na te denken over hoe zij zelf zouden handelen in dergelijke situaties en creëren we een setting waarin studenten die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt zich veilig voelen om dit te delen. Dit alles vormt een platform voor reflectie en verdieping.

 Hoe weerbaar ben jij? Durf jij nee te zeggen? Wat is de grens?

Deze theatervoorstelling met aansluitend een dialoog duurt 90 minuten en vindt plaats in het klaslokaal van de studenten. De aanwezigheid/deelname van een mentor of een docent is verplicht.

Wilt u deze voorstelling uitgevoerd hebben op uw school of heeft u vragen? Neem dan contact op met Stichting Confro via de onderstaande gegevens.

Vanuit de Gemeente Rotterdam wordt een bepaald aantal reeksen per jaar gratis aangeboden. Wellicht komt jullie school daarvoor in aanmerking.

Thema's

Seksuele straatintimidatie | Groepsdruk | Veiligheid | Grenzen

Leerjaar

alle

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Leerjaar

alle

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Contact: