Search
Close this search box.

Cybercrime

In deze interactieve theatervoorstelling worden de leerlingen en studenten op een creatieve, humoristische, eerlijke en vooral confronterende laten zien hoe dader- en slachtofferschap ontstaat en wat hier de gevolgen van kunnen zijn. Ook maken we de leerlingen en studenten weerbaar door cruciale informatie en tools te overhandigen.

In de eerste deel van de les worden er waargebeurde verhalen van daders en slachtoffers verteld door middel van theaterspel en storytelling. Hierbij spelen we in op emotie, bewustwording en nemen we de leerlingen mee in het verhaal naar de consequenties van bepaalde keuzes. In het tweede deel van de les gaan we door middel van het dialoog dieper in op de materie. We zorgen er zo op een preventieve manier voor dat jongeren in eerste instantie veel minder kans hebben om slachtoffer te zullen worden om ze vervolgens te behoeden voor het daderschap. 

Door deze lesaanpak zullen problemen als peer-pressure, manipulatie, werving tot geldezels, financiële uitbuiting en meeloopgedrag worden behandeld en daarmee worden verminderd of voorkomen. Zowel in de klas als in de thuissituatie of omgeving van de leerlingen en studenten. 

Vanuit de Gemeente Rotterdam wordt een bepaald aantal lessen per jaar gratis aangeboden. Wellicht komt jullie school daarvoor in aanmerking.

 

Thema's

Cyber Resillience | Weerbaarheid | Educatie en Preventie | Interactie

Leerjaar

alle

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Leerjaar

alle

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Contact: