Search
Close this search box.

In/Uit

De voorstelling ‘In/Uit’ vertelt het verhaal van drie jongeren uit een kansarme wijk die meegezogen worden in de wereld van drugscriminaliteit. De leerlingen worden meegenomen naar de achtergrond van deze jongeren, de kansarme leefwereld waarin ze zich bewegen en hoe moeilijk het is om de juiste keuze te maken wanneer je met je rug tegen de muur wordt gedrukt. Het is een pijnlijke realiteit van keuzes en consequenties, die veelal onzichtbaar zijn voor de mensen om de jongeren heen.

De leerlingen krijgen na het zien van ‘In/Uit’ de veilige ruimte om in gesprek te gaan met de acteurs/ervaringsdeskundigen en dialoogbegeleiders. Hierin kunnen ze vragen stellen, hun angsten en ervaringen delen, maar zullen ook het perspectief meekrijgen over dat er altijd ‘andere’ keuzes gemaakt kunnen worden.

 

Deze theatervoorstelling met aansluitende dialoog duurt 90 minuten en vindt plaats in het klaslokaal van de leerlingen. De aanwezigheid/ deelname van een mentor of een docent is wenselijk.

Wilt u deze voorstelling uitgevoerd hebben op uw school of heeft u vragen? Neem dan contact op met Stichting Confro via de onderstaande gegevens.

Vanuit het RIEC den Haag voor de aanpak Dealbreaker wordt een bepaald aantal lessen per jaar gratis aangeboden. Wellicht komt jullie school daarvoor in aanmerking.

Thema's

Drugscriminaliteit | Jeugdcriminaliteit | Weerbaarheid | Keuzes maken

Leerjaar

alle

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Leerjaar

alle

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Contact: