Search
Close this search box.

Nee is Ja

Deze interactieve theatervoorstelling vertelt de waargebeurde verhalen van mensen die te maken hebben (gehad) met seksuele (straat)intimidatie, exposing, seksueel geweld, toxische relaties en misbruik.

De voorstelling bestaat uit verschillende onderdelen. In het eerste verhaal wordt verteld over de ervaring van een jonge vrouw die na afloop van een relatie wordt gestalkt/bedreigd met naaktfoto’s die haar vriend destijds heeft gedeeld. Daarna zal onder begeleiding van twee dialoogbegeleiders het gesprek met de klas worden aangegaan In dit (digitale) tijdperk krijgt de (on)gelijkheid tussen man en vrouw allerlei uitingen die nieuw zijn en intercultureel van toepassing zijn op de jeugd.

In dit (digitale) tijdperk krijgt de (on)gelijkheid tussen man en vrouw allerlei uitingen die nieuw zijn en intercultureel van toepassing zijn op de jeugd.

 

Deze les zal de leerlingen uitdagen om hierover na te denken en hun eigen ervaringen te delen. Dit actueel en confronterend theaterstuk zal bewustwording bevorderen door de status quo bespreekbaar te maken en de jongeren tools en inzichten meegeven die hen voorbereiden op de toekomst.

Deze theatervoorstelling met aansluitende dialoog duurt 90 minuten en vindt plaats in het klaslokaal van de leerlingen. De aanwezigheid/ deelname van een mentor of een docent is verplicht.

Wilt u deze voorstelling uitgevoerd hebben op uw school of heeft u vragen? Neem dan contact op met Stichting Confro via de onderstaande gegevens.

Vanuit de Gemeente Rotterdam wordt een bepaald aantal reeksen per jaar gratis aangeboden. Wellicht komt jullie school daarvoor in aanmerking.

Thema's

Seksueel- geweld en Grensoverschrijdend gedrag | Relaties | Misbruik | Victim Blaming

Leerjaar

vanaf 3

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Leerjaar

vanaf 3

Duur les(sen)

90 min

Locatie

Klaslokaal

Contact: