Search
Close this search box.

Gemeente Rotterdam: 13e Regiodag - Aanpak seksueel geweld

Op dinsdag 13 september organiseerde Vrijheden de 13e Regiodag vanuit de aanpak seksueel geweld van de gemeente Rotterdam plaats in het Bibliotheek theater Rotterdam. Het onderwerp van dit jaar: shaming & blaming the victim online.
Stichting Confro is gevraag om tijdens deze dag bij te dragen aan twee onderdelen.

Tijdens het panel over victim blaming is onze expert Sil Hol aan tafel gegaan met het Centrum Seksueel Geweld, Slachtofferhulp Nederland, Fier, Humanitas ESSM en Sarah Achahbar. Tijdens het gesprek kwamen interessante, pijnlijke en leerzame inzichten over slachtoffers van online seksueel geweld en victim blaming aanbod. Ook was er ruimte voor de deelnemers om specifieke vragen te stellen aan de organisaties over de werking van het aanbod voor slachtoffers en daders.

Aan het einde van de middag mocht Confro de conferentie afsluiten met ons confronteerde theaterstuk “Nee is Ja”. Deze interactieve theatervoorstelling vertelt de waargebeurde verhalen van mensen die te maken hebben gehad met seksuele straatintimidatie, exposing, seksueel geweld, toxische relaties en misbruik. In het verhaal wordt verteld over de ervaring van een jonge vrouw die na afloop van een relatie wordt gestalkt/bedreigd met naaktfoto’s die haar vriend destijds heeft gedeeld. 
Dit actueel en confronterend theaterstuk zorgde voor extra bewustwording van de aanwezige professionals over het dagelijks leven van jongeren in het huidige online klimaat.
Na het theaterstuk hebben de deelnemers de mogelijkheid gehad om vragen te stellen over wat wij dagelijks tegenkomen in de lessen.

Hartelijk dank aan de Gemeente Rotterdam en natuurlijk Vrijheden voor deze mooie en inspirerende dag!