Search
Close this search box.

Nieuws & Projecten

Bekijk hieronder onze recente projecten en evenementen.

Stichting Confro bestaat 6 jaar!

Precies 6 jaar geleden tekende Aloali & Lieke voor het ontstaan van Stichting Confro. Confro is inmiddels een stichting met een hart, ziel en een enorme familie aan prachtige mensen.

Hogeschool Rotterdam ‘Over de Streep’

We hadden 150 eerste jaars studenten van de Hogeschool Rotterdam over de vloer in het nieuwe Confro Huis. De studenten Creative marketing volgde, in hun belevenis week met als thema ‘diversiteit en inclusiviteit’,

Stadsgesprek Carnisse

Ook dit jaar houden we in samenwerking met de stadsmarinier, diverse wethouders en de burgemeester stadsgesprekken in verschillende wijken.
De afgelopen editie vond het stadsgesprek plaats in Carnisse, waar we in dialoog gingen met de bewoners over hun ervaringen, over wat er goed gaat, waar men tegen aan loopt en wat er volgens de bewoners beter kan.

Einde reeks: De Kracht van het Kind

Op woensdag 1 februari ging Aloali Kananpour (@aloalikananpour) in gesprek met Burgermeester Aboutaleb en Najib Amhali bij Theater Zuidplein. In samenwerking met Stichting JOZ, Stichting Sol, City Stewards 010 en Geweldig Rotterdam waren er vijftig jongeren aanwezig om in dialoog te gaan met onze twee gasten.

SHANK’S ON TOUR

Op woensdag 1 februari ging Aloali Kananpour (@aloalikananpour) in gesprek met Burgermeester Aboutaleb en Najib Amhali bij Theater Zuidplein. In samenwerking met Stichting JOZ, Stichting Sol, City Stewards 010 en Geweldig Rotterdam waren er vijftig jongeren aanwezig om in dialoog te gaan met onze twee gasten.

Afsluiting 2022

Wat was 2022 een prachtig jaar! We hebben zoveel toffe momenten beleeft, projecten gecreëerd en uitgevoerd, verhalen gehoord en mensen ontmoet. Met de laatste dag van het jaar willen we terug blikken naar onze highlights.

Zuidplein Lounge: Eind editie 2022

Vrijdag is het tijd voor de GROOTSTE editie van Zuidplein Lounge en de afsluiter van 2023!
Samen met Theater Zuidplein , IKBENWIJ en Roffa Takkies en Bibliotheek Rotterdam organiseren we van 19:00 uur tot 22:00 Zuidplein Lounge in Theater Zuidplein.

Orange the World 2022

Vandaag begint de officiële kick off van Orange the World, de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. In de campagne wordt aandacht gevraagd voor deze mensenrechtenschending. De campagne gaat van start op 25 november en eindigt op 10 december.

Gemeente Rotterdam Campagne: Echt Nep

Tijdens de echt-nep campagne vanuit Gemeente Rotterdam in samenwerking met Pathé, is Confro gevraagd om bezoekers op het schouwburgplein meer awareness bij te brengen over digitale veiligheid en digitale criminaliteit, vanuit de rol van een ethische hacker.

Studiedag: Scholengroep Nieuw Zuid​

Tijdens de studiedag door Scholengroep Nieuw Zuid, voor 350 medewerkers van het Einstein Lyceum, De Hef, OSG Hugo de Groot en het Olympia College is Stichting Confro gevraagd om een interactieve plenaire sessie te houden waarin het thema van de dag ’Burgerschap’ centraal stond. Het doel van de dag was om de medewerkers bewuster te maken van dit thema en te inspireren om hiermee aan de slag te gaan in de aankomende schooljaren.

Stadsdialoog: Beverwaard​

Ook dit jaar houden we in samenwerking met de stadsmarinier, diverse wethouders, IKBENWIJ en de burgemeester stadsdialogen in verschillende wijken.
Deze week vond de stadsdialoog plaats in Beverwaard, waar we in gesprek gingen met de bewoners over hun ervaringen, over wat er goed gaat, waar men tegen aan loopt en wat er volgens de bewoners beter kan.

Campagne: OORDEEL NIET

De campagne OORDEEL NIET is ontwikkeld met input van vele partijen uit de stad en met input en deelname van Rotterdamse jongeren in het filmpje en op de posters. De jongeren zijn geworven via Stichting Confro en het Albeda College. Tijdens de opnames was duidelijk te merken hoe betrokken de jongeren zich voelen bij dit onderwerp en de problematiek.

CyberCrime: Digitale Weerbaarheid​

Elk jaar komen er weer nieuwe onderwerpen op ons pad om bespreekbaar te maken in de maatschappij. Dit jaar stond onder andere in het teken van ‘Cybercrime’.

Aanpak ‘VrijHeden’

In samenwerking met Gemeente Rotterdam heeft onze directeur Aloali Kananpour een video opgenomen over de ervaringen binnen de aanpak ‘VrijHeden’.

Stichting BOOR: Kick Off

Elk jaar organiseert Stichting BOOR een middag voor de opening van het nieuwe schooljaar. Alle medewerkers van de scholen die onder BOOR vallen zijn uitgenodigd.

Studiedag: Jeugdhulp Overleg Rotterdam Rijmond​

Op maandag 13 juni was Confro gevraag om een training te verzorgen voor de studiedag van Jeugdhulp Overleg Rotterdam Rijnmond over de aanpak seksueel misbruik in jeugdhulp. Tijdens de training in het WTC gebouw waren ruim 300 professionals aanwezig.

Gemeente Rotterdam – Webinar Victem Blaming

Ongeveer twee keer per jaar wordt er een focus ochtend georganiseerd voor de aandacht functionarissen van Rotterdam. Dit jaar werd Stichting Confro gevraagd om een training te geven waar werd ingezoomd op hoe je omgaat met grensoverschrijdend gedrag op en de actualiteit.

Alter Ego

De afgelopen maanden hebben wij met ons lesprogramma Alter Ego twintig reeksen uitgevoerd op verschillende scholen in Rotterdam. In totaal zijn er zestig lessen uitgevoerd bij twintig verschillende klassen.

Basisschool de Tarcisius – Blog van Mai Beker

Mai Beker de intern begeleider bij Basisschool Tarcisius heeft een blog geschreven over de ervaringen van de leerlingen en leeraren op de school.

“Door onze schoolmaatschappelijk werker werd ik gewezen op de flyer van de interactieve theatervoorstelling genaamd ‘Stuk’.

Geweldig Rotterdam – SHANK

Geweldig Rotterdam heeft een artikel geschreven over onze nieuwe voorstelling SHANK.
Lees het volledige artikel op de website www.geweldigrotterdam.nl

Hier een snippet over Stichting Confro.

Confro presents: Heart, Ears & Rhythm!

Confro presents: Heart, Ears & Rhythm! Previous Next H.E.R brengt je de warmste, mooiste & meest intieme woorden en klanken tijdens een avond dat draait

Opening Confrohuis

Op vrijdag 29 oktober 2021 vond de officiële opening van Het Confro Huis plaats. De plek waar we vanuit werken, creëren, repeteren en samenkomen.

Geweldig Rotterdam – Interview Ali

Geweldig Rotterdam heeft onze Ali geïnterviewd.
Lees het volledige artikel op de website www.geweldigrotterdam.nl

Hier een snippet over Stichting Confro.

Teamdag Kinderparadijs

Op 19 december 2019 heeft Stichting Confro een teamdag verzorgd voor de medewerkers, stagiaires & vrijwilligers van het Kinderparadijs Meidoorn.

Dialoog Diner – Stop geweld tegen vrouwen

Tijdens het Dialoog diner werd er vanuit verschillende invalshoeken besproken hoe we ervoor kunnen zorgen dat geweld tegen vrouwen stopt. Stichting Confro heeft in samenwerking met Albeda dans, een moderne dans gecreëerd om de complexiteit van de problematiek te laten zien.

Kinderrechten Award 2019

In 2019 is Stichting Confro gevraagd om deel te nemen aan de Kinderrechten Award in de week tegen kindermishandeling. Hierbij heeft Confro meerdere workshops gegeven en een voorstelling gespeeld tijdens de uitreiking.