Nieuws & Projecten

Bekijk hieronder onze recente projecten, reviews en evenementen.

Gemeente Rotterdam – Webinar Victem Blaming

Ongeveer twee keer per jaar wordt er een focus ochtend georganiseerd voor de aandacht functionarissen van Rotterdam. Dit jaar werd Stichting Confro gevraagd om een training te geven waar werd ingezoomd op hoe je omgaat met grensoverschrijdend gedrag op en de actualiteit.

Alter Ego

De afgelopen maanden hebben wij met ons lesprogramma Alter Ego twintig reeksen uitgevoerd op verschillende scholen in Rotterdam. In totaal zijn er zestig lessen uitgevoerd bij twintig verschillende klassen.

Basisschool de Tarcisius – Blog van Mai Beker

Mai Beker de intern begeleider bij Basisschool Tarcisius heeft een blog geschreven over de ervaringen van de leerlingen en leeraren op de school.

“Door onze schoolmaatschappelijk werker werd ik gewezen op de flyer van de interactieve theatervoorstelling genaamd ‘Stuk’.

Geweldig Rotterdam – SHANK

Geweldig Rotterdam heeft een artikel geschreven over onze nieuwe voorstelling SHANK.
Lees het volledige artikel op de website www.geweldigrotterdam.nl

Hier een snippet over Stichting Confro.

Confro presents: Heart, Ears & Rhythm!

Confro presents: Heart, Ears & Rhythm! Previous Next H.E.R brengt je de warmste, mooiste & meest intieme woorden en klanken tijdens een avond dat draait

Opening Confrohuis

Op vrijdag 29 oktober 2021 vond de officiële opening van Het Confro Huis plaats. De plek waar we vanuit werken, creëren, repeteren en samenkomen.

Geweldig Rotterdam – Interview Ali

Geweldig Rotterdam heeft onze Ali geïnterviewd.
Lees het volledige artikel op de website www.geweldigrotterdam.nl

Hier een snippet over Stichting Confro.

Teamdag Kinderparadijs

Op 19 december 2019 heeft Stichting Confro een teamdag verzorgd voor de medewerkers, stagiaires & vrijwilligers van het Kinderparadijs Meidoorn.

Dialoog Diner – Stop geweld tegen vrouwen

Tijdens het Dialoog diner werd er vanuit verschillende invalshoeken besproken hoe we ervoor kunnen zorgen dat geweld tegen vrouwen stopt. Stichting Confro heeft in samenwerking met Albeda dans, een moderne dans gecreëerd om de complexiteit van de problematiek te laten zien.

Kinderrechten Award 2019

In 2019 is Stichting Confro gevraagd om deel te nemen aan de Kinderrechten Award in de week tegen kindermishandeling. Hierbij heeft Confro meerdere workshops gegeven en een voorstelling gespeeld tijdens de uitreiking.

Een kleine droom

In Rotterdam zuid zal het komende jaar hard gewerkt worden aan een geweldige theatervoorstelling door jongeren uit de wijk. Zij zullen workshops, theaterlessen en masterclasses volgen om daarna een voorstelling neer te zetten voor de bewoners van de wijk.

R-ACT Congres

Op het R-ACT Congres heeft Confro in samenwerking met Sil Hol van Stichting Back on Track twee workshops gegeven over hoe om te gaan met Hoge EE. Door middel van trainingsacteurs hebben de deelnemers mogen oefenen met vragen stellen en situaties inschatten.