Cybercrime

Cybercrime is een interactieve lessenreeks van twee trainingen waarin de leerlingen en studenten op een creatieve, humoristische, eerlijke en vooral confronterende manier laten zien hoe dader- en slachtofferschap ontstaat en wat hier de gevolgen van kunnen zijn. Ook maken we de leerlingen en studenten weerbaar door cruciale informatie en tools te overhandigen.

In de eerste training worden er waargebeurde verhalen van daders en slachtoffers verteld door middel van theaterspel en storytelling. Hierbij spelen we in op emotie, bewustwording en nemen we de leerlingen mee in het verhaal naar de consequenties van bepaalde keuzes. Door middel van een quiz + dialoog gaan we dieper in op de materie. We zorgen er zo op een preventieve manier voor dat jongeren in eerste instantie veel minder kans hebben om slachtoffer te zullen worden om ze vervolgens te behoeden voor het daderschap.

Het tweede lesmoment is de interactieve dialoogmethodiek ‘Over de Streep’. Door middel van dit fysieke dialoog gaan we dieper in op de ervaringen van de leerlingen/studenten zelf en nemen we een kijkje in de leefwereld van dader- en slachtofferschap. Door deze lesaanpak zullen problemen als peer-pressure, manipulatie, werving tot geldezels, financiële uitbuiting en meeloopgedrag worden behandeld en daarmee worden verminderd of voorkomen. Zowel in de klas als in de thuissituatie of omgeving van de leerlingen en studenten.

Thema's

Cyber Resillience | Weerbaarheid | Educatie en Preventie | Interactie

Doelgroep

1 - 4

Duur les(sen)

45 min

Locatie

Klaslokaal

Doelgroep

MBO

Duur reeks

2 x 90 min

Locatie

Klaslokaal

Contact: