Search
Close this search box.

CyberCrime: Digitale Weerbaarheid

Elk jaar komen er weer nieuwe onderwerpen op ons pad om bespreekbaar te maken in de maatschappij. Dit jaar stond onder andere in het teken van ‘Cybercrime’.

Naast alle producten en onderwerpen die we al jaren behandelen, kregen we van Gemeente Rotterdam een ontzettend leuke opdracht om dit jaar in totaal precies 100 trainingen te geven binnen het onderwijs over dit onderwerp. Denk hierbij aan ‘fishing’, ‘hacking’, ‘geldezels’ en andere vormen van digitale criminaliteit.

De trainingen zijn een groot succes gebleken binnen het informeren van leerlingen, studenten, docenten en de ruimte die we bieden binnen klassen over het delen van ervaringen binnen zowel het pleger- als slachtofferschap. Ook krijgen de deelnemers de juiste tools om digitaal weerbaarder te zijn tegen deze vormen van criminaliteit.

Naast alle trainingen hebben onze eigen @patrickribeiro_ en @aloalikananpour in samenwerking met @rauwcc en #ecp een aantal ludieke video’s gemaakt over digitale weerbaarheid. Bekijk de video hieronder en neem een kijkje op www.veiliginternetten.nl om onder andere hulp te krijgen bij het instellen van een tweestapsverificatie!