Search
Close this search box.

90 minutes with... Burgermeester Aboutaleb & Najib Amhali 

Contact:

90 minutes with... Burgermeester Aboutaleb en Najib Amhali

Op woensdag 1 februari ging Aloali Kananpour in gesprek met Burgermeester Aboutaleb en Najib Amhali bij Theater Zuidplein. In samenwerking met Stichting JOZ, Stichting Sol, City Stewards 010 en  Geweldig Rotterdam waren er vijftig jongeren aanwezig om in dialoog te gaan met onze twee gasten.

In een College-tour setting kregen de jongeren de mogelijkheid om vragen te stellen aan Burgemeester Aboutaleb en Najib Amhali over hun leven, ervaringen en visie op verschillende onderwerpen. In de aanpak tegen wapengeweld is het belangrijk om jongeren mee te nemen in het beleid tegen wapengeweld en deze jonge ambassadeurs een gezicht en stem te geven.

In de aanpak tegen wapengeweld en voor een veiliger Rotterdam zijn we nog niet bij de finishlijn, maar hebben we wel weer een grote stap gezet in de juiste richting. We zijn trots op de mentaliteit van de jongeren, de verantwoordelijkheid die ze dragen en geloven in een maatschappij waarin deze jongeren zullen laten zien dat ze een generatie zijn om nooit te vergeten.