Search
Close this search box.

De Kracht van het kind

Tijdens deze lessenreeks leren kinderen van groep 1 t/m 4 op een speelse en interactieve manier om voor zichzelf op te komen, zichzelf te beschermen en zich veilig te voelen tijdens lastige en onrustige situaties.

Door middel van leuke spellen, onder andere gebaseerd op de psychofysieke weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’, worden de kinderen zich spelenderwijs bewust van hun lichaamshouding, leren ze stevig te staan, te vertrouwen op zichzelf en de ander en oefenen ze met grenzen aangeven.

Stevig staan als een boom, diepgeworteld is in de grond. Zelfs als het stormt! We leren de kinderen met deze metafoor steviger in hun schoenen te staan en het in te zetten op momenten dat ze spanning ervaren, of meer focus kunnen gebruikenSterke benen en buik en gebruik maken van je ademhaling zorgen voor een stevige basis.

Eekhoorn en Muis zijn ook van de partij. Deze lieve dieren uit het bos gaan met de kinderen in gesprek over die spannende momenten.

Het poppentheater zorgt ervoor dat de kinderen op een veilige afstand kunnen leren en reflecteren en toch betrokken zijn.

De lessenreeks bestaat uit 3 bijeenkomsten à 45 minuten en vinden plaats in het speellokaal van de school.

Vanuit de Gemeente Rotterdam worden er een bepaald aantal reeksen per jaar gratis aangeboden. Wellicht komt jullie school daarvoor in aanmerking

Thema's

Concentratie | Weerbaarheid | Zelfvertrouwen

Groep

1 - 4

Duur les(sen)

45 min

Locatie

Klaslokaal

Groep

1 - 4

Duur les(sen)

45 min

Locatie

Klaslokaal

Contact: