OVER DE STREEP

Interactief dialoog

ALLE LEEFTIJDEN

Over de streep is een confronterende methode waarin respect, acceptatie, kwetsbaarheid en medeleven wordt gestimuleerd. Tevens worden vooroordelen onderuit gehaald en laat het zien dat we meer overeenkomsten hebben dan verschillen.

Over de streep is een vorm van een fysiek dialoog. De participanten worden uitgedaagd om vragen fysiek te beantwoorden, door over de streep te lopen. Vervolgens volgt de verdieping. Aan zowel de personen die over de streep zijn gegaan, als de personen die blijven staan wordt gevraagd hun keuze toe te lichten. Ze krijgen in een warme en veilige omgeving de kans om hun verhaal te delen en op deze manier te zien dat zij niet de enige zijn met ‘Een verhaal’.

In onze variant van over de streep belichten we meerdere onderwerpen, afhankelijk van de doelgroep. Gebieden als werk en privé, normen en waarden, vooroordelen en cultuur komen aan bod.

We starten met humoristische en laagdrempelige vragen om in te komen, hierna volgt de verdieping en daarna de afronding.

Duur: 60 – 90 minuten

BOEK DEZE VOORSTELLING NU!

En haal deze interactieve theatervoorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen naar uw school.

Dit zeggen anderen over ons

De studenten waren erg enthousiast. Sommige studenten vonden het moeilijk iets de delen van henzelf. Jullie probeerde iedereen er goed bij te betrekken. Wij vinden het een mooi programma en we zien jullie zeker in nieuwe klassen komen met over de streep. Misschien als startpunt van het jaar. Nogmaals erg bedankt voor vandaag!

Lysette Pluimes - Albeda College, docent Opleiding verzorgende Ig

De afgelopen anderhalve week weer een geweldig aanbod en mooie zinvolle en belangrijke (gast) lessen mogen ontvangen van de medewerkers van Confro. Namens de werkgroep veilig opgroeien van Melanchthon Wilgenplaslaan; DANK.

Serge Klaassen

Het is ontzettend waardevol dat we tijdens de lockdown periode toch de praktijk in huis kunnen halen en de leerlingen met professionals in dialoog kunnen gaan.

Fatiha Ait Rian - docent Albeda, Maatschappelijke zorg

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR U