SEND IT

Sexting, exposing & Social media

VO en MBO

Deze interactieve theatervoorstelling verteld de waargebeurde verhalen van mensen die te maken hebben (gehad) exposing, groepsdruk en sexting. Ook wordt ingegaan op de effecten voor het slachtoffer, de omgeving, de pleger en de route naar hulp.

De voorstelling bestaat uit twee onderdelen. In het eerste onderdeel wordt er een situatie uitgespeeld waarbij een meisje en een jongen elkaar leuk vinden. Door middel van groepsdruk, onzekerheid, beinvloedbaarheid en social media worden er pikante foto’s gestuurd. Waarbij direct het effect van exposing zichtbaar wordt gemaakt. Daarna zal onder begeleiding van twee dialoogbegeleiders het gesprek met de klas worden aangegaan. In dit (digitale) tijdperk krijgt de (on)gelijkheid tussen man en vrouw allerlei uitingen die nieuw zijn en intercultureel van toepassing zijn op de jeugd. Deze les zal de leerlingen uitdagen om hierover na te denken en hun eigen ervaringen te delen. Dit actueel en confronterend theaterstuk zal bewustwording bevorderen door de status quo bespreekbaar te maken en de jongeren tools en inzichten meegeven die hen voorbereiden op de toekomst.

Deze theatervoorstelling met aansluitend dialoog duurt één lesuur en vindt plaats in het klaslokaal van de leerlingen. De aanwezigheid/deelname van een mentor of een docent is wenselijk.

Deze training is gratis en wordt aangeboden door het lessenpakket Vrijheden van de Gemeente Rotterdam.

BOEK DEZE VOORSTELLING NU!

En haal deze interactieve theatervoorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen naar uw school.

Dit zeggen anderen over ons

De studenten waren erg enthousiast. Sommige studenten vonden het moeilijk iets de delen van henzelf. Jullie probeerde iedereen er goed bij te betrekken. Wij vinden het een mooi programma en we zien jullie zeker in nieuwe klassen komen met over de streep. Misschien als startpunt van het jaar. Nogmaals erg bedankt voor vandaag!

Lysette Pluimes - Albeda College, docent Opleiding verzorgende Ig

De afgelopen anderhalve week weer een geweldig aanbod en mooie zinvolle en belangrijke (gast) lessen mogen ontvangen van de medewerkers van Confro. Namens de werkgroep veilig opgroeien van Melanchthon Wilgenplaslaan; DANK.

Serge Klaassen

Het is ontzettend waardevol dat we tijdens de lockdown periode toch de praktijk in huis kunnen halen en de leerlingen met professionals in dialoog kunnen gaan.

Fatiha Ait Rian - docent Albeda, Maatschappelijke zorg

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR U