Search
Close this search box.

Studiedag: Scholengroep Nieuw Zuid

Tijdens de studiedag door Scholengroep Nieuw Zuid, voor 350 medewerkers van het Einstein Lyceum, De Hef, OSG Hugo de Groot en het Olympia College is Stichting Confro gevraagd om een interactieve plenaire sessie te houden waarin het thema van de dag ’Burgerschap’ centraal stond. Het doel van de dag was om de medewerkers bewuster te maken van dit thema en te inspireren om hiermee aan de slag te gaan in de aankomende schooljaren. 

Dit deden we door middel van een ‘College Tour’ setting waarin @aloalikananpour en @patrickribeiro_ in dialoog gingen met het panel bestaande uit @atisticated en Sanne van der Mey.

Speciaal in het teken van diversiteit, inclusie en burgerschap hebben we een theaterstuk ontwikkeld die gaat over deze onderwerpen. Het theaterstuk zorgt voor herkenbaarheid en een spiegel die de medewerkers confronteerde met hen labels, eigen gedrag, handelingen en soms rauwe werkelijkheid waar we allemaal dagelijks mee te maken kunnen hebben. Na het theaterstuk gingen we in gesprek met de deelnemers over hen ervaring met burgerschap in het onderwijs.

Hartelijk dank aan @snzrotterdam voor de uitnodiging. We hebben genoten van alle inspirerende gesprekken!