Search
Close this search box.

Gemeente Rotterdam - Webinar Victem Blaming

Ongeveer twee keer per jaar wordt er een focus ochtend georganiseerd voor de aandacht functionarissen van Rotterdam. Dit jaar werd Stichting Confro gevraagd om een training te geven waar werd ingezoomd op hoe je omgaat met grensoverschrijdend gedrag op en de actualiteit.

Vandaag gaven @bontekoepraktijken @patrickribeiro_ & @sara_visser_ de training voor de aandacht functionarissen in de Webinar van de Gemeente Rotterdam.

In deze Webinar over victim blaming namen we de aandacht functionarissen op interactieve manier mee in de verschillende vormen van victim blaming. Wat letterlijk betekent het slachtoffer de schuld geven. Het gebeurt vaak zonder dat mensen het doorhebben of bedoeld hebben dat ze dingen zeggen met een bepaalde ondertoon die erg kwetsend en beschuldigend is.

Er is gekeken naar hoe we victim blaming kunnen vermijden en naar hoe je zelf onbewust oordelend bent. Dit werd onderbouwd door achterliggende kaders, de situaties in de huidige media en met regietheater.

Via de chat konden de deelnemers eigen casussen voorleggen aan de acteurs, hierdoor was het mogelijk om situaties anders kunnen bekijken dan hoe dit voorheen gedaan werd.

Dag voorzitter: @shantie_singh1 , Gemeente Rotterdam
Organisator: Irne Modderkolk, Gemeente Rotterdam.

Previous slide
Next slide